Activiteiten binnen en buiten het kleinschalig wonen

Zorgvragers die op Linge’s Zorglandgoed Rumpt komen wonen voelen zich welkom en ervaren het zoveel mogelijk als thuis. De zes huiskamers geven veel ruimte om kleinschalig in groepen van 5 of 6 mensen het dagelijks ritme aan te bieden met daarin gezellige activiteiten. Deze kan zowel binnen als buiten zijn. Er zijn vertrouwde medewerkers die de mensen goed kennen en hen dagelijks begeleiden.
Het vertrouwde ritme van leven wordt zoveel mogelijk voortgezet en naasten (familie en vrienden) zijn van harte welkom. Zij vullen het welzijn van hun dierbare het meeste in en geven de zorgmedewerkers goede handvatten voor de begeleiding. Net als thuis wordt iedereen uitgenodigd mee te doen in de werkzaamheden in en om het huis.
Het wonen zal, met ondersteuning, bestaan uit de activiteiten van het dagelijks leven. Dus samen groente halen in de moestuin, boodschappen doen, koken, huishouden, samen eten en de (eigen) kamer schoonhouden. Wat prettig is dat iemand zijn dagen als nuttig ervaart. De persoonlijke wensen staan hierin wel centraal.