De huiskamers en zorgunits

De huiskamers zijn huiselijk en sfeervol zodat u zich thuis voelt en uw familie gezellig bij u binnen kan stappen. De medewerkers zijn bij u te gast.
Het wonen met andere mensen zal doen denken aan een gezinssituatie en door de medewerkers wordt op een fijne manier het dagritme zichtbaar en hoorbaar gemaakt. In uw zorgunit kunt u enkele eigen meubels neerzetten, en ook in de huiskamer bent u van harte welkom om uw eigen stoel neer te zetten. In overleg kunnen ook andere meubels in de huiskamer gebruikt worden. In de huiskamer zijn diverse zitjes, waarin u een keuze kunt maken waar u gaat zitten.
Er bestaat altijd de mogelijkheid om op de eigen kamer te verblijven met of zonder gasten, maar de gezamenlijkheid en gezelligheid heeft voor veel bewoners voorkeur. U voelt zich daar minder alleen en eenzaam.
De omgeving van Linge’s Zorglandgoed is ruim en doet denken aan een ouderwets hofje en de ruime binnentuin nodigt uit om naar buiten te gaan en rond te wandelen langs de bloembakken en de moestuin, de dieren en de fruitbomen in de beweegtuin.

Het zorggebouw heeft 3 vleugels die met elkaar in verbinding staan, met in iedere vleugel twee huiskamers.
Twee vleugels hebben een eerste verdieping met in totaal 14 zorgunits boven, de andere 21 zorgunits zijn op de begane grond. Er zijn 3 trappen en er is een ruime lift.

Welzijn en zorg

Iedere vleugel van twee huiskamers heeft een klein vast team die samen verantwoordelijk zijn voor uw welzijn en zorg en het goed organiseren en draaien van de huiskamers.
In overleg met u wordt door uw contact verzorgende samen een leef plezier plan gemaakt. In de dagelijkse begeleiding en verzorging zijn gediplomeerde verzorgenden (niveau 3) en helpenden of gastvrouwen (niveau 2 en 1) aanwezig om u de juiste zorg en begeleiding te kunnen bieden.
In een huiskamer, waar 5 á 6 zorgvragers verblijven, is altijd een verzorgende niveau 3 aanwezig, daarnaast zal in de ochtend van opstaan tot en met de middagmaaltijd een gastvrouw meehelpen en bij de avondmaaltijd tot het naar bed gaan is er ook een gastvrouw aanwezig.
In de nachtdienst zorgt een verzorgende niveau 3 en helpende niveau 2 voor de zorgvragers.